’t Puupke (Foeksewild) sjlager 2023/2024

Afgelopen zaterdag 11 november was volgens traditie kasteel Hoensbroek het toneel voor het Breuker Vastelaovesleedjes Konkoer (BVLK). In de gehoorzaal ontving sjtadsvastelaovesvereniging CCH een enthousiast publiek. Iedereen was benieuwd welk vastelaovesleedje zich in het seizoen 2023 – 2024 sjlager va Gebrook mag noemen. Uiteindelijk ging Foeksewild met het liedje ‘t Puupke er met de winst van door.

Alvorens het programma begon brachten de Bölkes nogmaals het winnende liedje van vorig jaar ‘Dadderdatdoot daddoodergoot’. Vervolgens werden er maar liefst veertien nieuwe sjlagers gepresenteerd die kans maakten om tot sjlager va Gebrook te worden gekroond. Naast verschillende artiesten die al eerder te zien zijn geweest tijdens het BVLK, waren er vier debutanten te bewonderen, namelijk De Pasqwallie’s, Alles Paletti, Zomaer Get en De Wolfies.

Tijdens het tellen van de punten, uitgedeeld door de zaal-, muzikanten-, jeugd-, oud-deelnemers- en vakjury, liep de spanning op richting de apotheose van de avond. Hoewel de verschillen minimaal waren, bleek na de telling van de stemmen Foeksewild de winnaar van het BVLK. De sjlager ’t Puupke is geschreven door Anthony Klever, July Vijgen en Marcel de Jonge de melodie is afkomstig van Antony Klever. Als tweede eindigde de Breuker Neutjes met het nummer Sjpaor va Confetti en derde werd Meister Mathy en zien olijke juffe met Ongekend talent. De presentatieprijs werd gewonnen door De Wolfies. Alle nummers van het Breuker Vastelaovesleedjes Konkoer zijn te beluisteren via Spotify, Deezer en Itunes vanaf 12 november. De songteksten zijn op korte termijn terug te vinden op de website van het CCH.

Als CCH Gebrook zijn wij trots op de traditie van het BVLK, dat al vele decennia bestaat. Uiteraard willen we deze traditie ook voor de toekomst in stand houden. Zou jij ook graag je eigen sjlager willen maken? Of op de bühne willen staan en optreden voor een enthousiast vastelaovespubliek? Heb je geen idee hoe of zou je dit liever niet alleen willen doen? Meld je dan bij ons! Wij helpen je graag op weg zodat je in 2024 met je eigen Breuker sjlager kunt optreden in Kasteel Hoensbroek.